WHITEPAPERS - Arlinio
Wij helpen leiders en teams meer impact te maken en zo betere resultaten te boeken. Met een selectie aan gratis whitepapers en handige modellen delen we graag onze kennis.
Gratis, whitepaper, whitepaper, Lencioni, teamwork, 5 frustraties, vijf frustraties, situationeel leidinggeven, leiderschapsmodel, Hersey, Blanchard, feedback, feedforward,
18234
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18234,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Asjeblieft!

Delen is vermenigvuldigen!


Daarom delen we hier graag onze kennis met een selectie aan whitepapers en handige modellen op ontwikkelthema’s voor leiders en teams – gratis te downloaden

 

En deel gerust verder; een bedankje op social media wordt wel gewaardeerd

De 5 frustraties van teamwork

De 5 frustraties van teamwork

Focus: teamperformance

Deze whitepaper is gebaseerd op het boek ‘The five Dysfunctions of a Team‘ van Patrick Lencioni.

 

Lencioni beschrijft 5 frustraties die een team kan ervaren waardoor het disfunctioneert en waardoor een team, zelfs het beste team, moeite heeft om maximaal te presteren.

 

Lencioni heeft ook een vragenlijst ontwikkeld die je direct inzicht geeft in de status van jouw team en welke frustraties het meest knellend zijn (en dus de meeste aandacht nodig hebben).

 

Een must voor elk team dat wil doorgroeien naar een volwassen, goed presterend TOP-team.

Situationeel leiderschapsmodel

Situationeel leiderschapsmodel

Focus: leiderschap

Het model van Hersey & Blanchard is bij velen al bekend. Helaas wordt het ook vaak verkeerd of onvolledig toegepast.

 

Het model is bedoeld om leiderschap te laten aansluiten op de taakvolwassenheid van een medewerker. Daarbij staan bekwaamheid en bereidheid centraal. Vaak wordt echter de gehele volwassenheid of ervaring van de medewerker als uitgangspunt genomen (“deze medewerker is al ervaren, deze nieuwe taak zal hij of zij dus ook makkelijk en meteen kunnen”). Onvolledig kan ook: leiders passen 2 van de 4 stijlen van nature toe maar vergeten de 2 andere, minder ontwikkelde stijlen.

 

Het Situationeel leiderschapsmodel is dan ook een must voor elke leider. Ook de ervaren leider!

Feedback / Feedforward

Feedback / Feedforward

Focus: communicatie

Feedback ontvangen en geven is een essentiële vaardigheid van een TOP-team. In veel teams wordt geworsteld hiermee waardoor ze niet in staat zijn om naar een volwassen fase door te groeien. De oorzaak is doorgaans een gebrek aan vertrouwen: de teamleden kennen elkaar nog onvoldoende en zijn daarom terughoudend om zich uit te spreken. Angst dan feedback persoonlijk wordt ervaren en daardoor een conflict ontstaat.

 

Het 4G-model biedt een gestructureerde manier om feedback ‘clean’ en zonder ondertoon te geven. In de bijgevoegde whitepaper lees je meer over dit model en hoe je het kunt gebruiken. Maar ook bevat de whitepaper een aantal tips voor de ontvanger. Zo kan deze whitepaper je helpen om feedback op gang te krijgen en een onderdeel te maken van effectief teamfunctioneren.

Effectief vergaderen met een team

Effectief vergaderen met een team

Focus: teamperformance

Waarom verlopen vergaderingen soms zo stroef? En lijkt de groep besluiteloos? Of is het onduidelijk welke acties nu eigenlijk zijn afgesproken?

 

In deze whitepaper delen we enkele essentiële tips op basis van veel voorkomende valkuilen. Het vergt een goede voorbereiding van iedereen, een duidelijke structuur en een strakke leiding.

Wat je binnenkort nog mag verwachten

 

Psychologie van het beïnvloeden

Jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing

De ontwikkelingsfasen van een TOP-team

Omgaan met conflicten

Copy link
Powered by Social Snap