Arlinio - GRATIS WHITEPAPERS
Wij helpen leiders en teams meer impact te maken en zo betere resultaten te boeken. Met een selectie aan gratis whitepapers en handige modellen delen we graag onze kennis.
Gratis, whitepaper, whitepaper, Lencioni, teamwork, 5 frustraties, vijf frustraties, situationeel leidinggeven, leiderschapsmodel, Hersey, Blanchard, feedback, feedforward,
18234
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18234,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.2,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18505

Asjeblieft!

Delen is vermenigvuldigen!


Daarom delen we hier graag onze kennis met een selectie aan White papers en handige modellen op ontwikkelthema’s voor leiders en teams – gratis te downloaden

 

En deel deze gratis White papers gerust verder; een bedankje op social media wordt wel gewaardeerd

De 5 frustraties van teamwork

De 5 frustraties van teamwork

Focus: teamperformance

‘Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships’

Deze whitepaper is gebaseerd op het boek ‘The five Dysfunctions of a Team‘ van Patrick Lencioni. Lencioni beschrijft hierin 5 frustraties die een team kan ervaren waardoor het disfunctioneert en waardoor een team, zelfs het beste team, moeite heeft om maximaal te presteren.

 

Lencioni heeft ook een vragenlijst ontwikkeld die je direct inzicht geeft in de status van jouw team en welke frustraties het meest knellend zijn (en dus de meeste aandacht nodig hebben).

 

Een must voor elk team dat wil doorgroeien naar een volwassen, goed presterend TOP-team.

Stadia van teamontwikkeling

Stadia van teamontwikkeling

Focus: teamperformance

‘Teams are
the new heroes’

Het model van Bruce Tuckman over teamontwikkeling is wellicht het bekendste model over de ontwikkeling die een team doormaakt. Het model gaat ervan uit dat teams 5 stadia doorlopen in hun ontwikkeling en elk stadium stelt nieuwe eisen.

Het dwingt teamleden om zich, naarmate ze groeien in hun ontwikkeling en omstandigheden veranderen, aan nieuwe behoeften aan te passen. Mensen en dus ook teams, zijn als sociale systemen conservatief en daardoor volharden ze als vanzelf in het vertrouwde als zich veranderingen in ontwikkeling voordoen. Weerstand van een team is vanuit systeemdenken geen onwil, weerstand is een gewoonte.

 

In deze white paper wordt de toepasbaarheid van het model besproken en verduidelijkt welke vaardigheden een team moet bezitten om te kunnen doorgroeien naar een volwassen team.

Feedback

Feedback

Focus: communicatie

‘We all need people who give us
feedback, that’s how we improve’

Feedback is cruciaal voor je ontwikkeling. En is daarom ook een essentiële vaardigheid van een TOP-team. In veel teams wordt geworsteld hiermee waardoor ze niet in staat zijn om naar een volwassen fase door te groeien. De oorzaak is doorgaans een gebrek aan vertrouwen: de teamleden kennen elkaar nog onvoldoende en zijn daarom terughoudend om zich uit te spreken. Angst dan feedback persoonlijk wordt ervaren en daardoor een conflict ontstaat.

 

Het 4G-model biedt een gestructureerde manier om feedback ‘clean’ en zonder ondertoon te geven. In de bijgevoegde whitepaper lees je meer over dit model en hoe je het kunt gebruiken. Maar ook bevat de whitepaper een aantal tips voor de ontvanger. Zo kan deze whitepaper je helpen om feedback op gang te krijgen en een onderdeel te maken van effectief teamfunctioneren.

Effectief vergaderen

Effectief vergaderen

Focus: teamperformance

‘Vergaderen:
het praktische alternatief voor werken’

Waarom verlopen vergaderingen soms zo stroef? En lijkt de groep besluiteloos? Of is het onduidelijk welke acties nu eigenlijk zijn afgesproken?

 

In deze whitepaper delen we enkele essentiële tips op basis van veel voorkomende valkuilen. Het vergt een goede voorbereiding van iedereen, een duidelijke structuur en een strakke leiding.

Time- en agendamanagement

Time- en agendamanagement

Focus: persoonlijke effectiviteit

‘Time is what we want the most,
but what we use the worst’

Iedereen heeft het druk. ‘So much work, so little time’. Het lijkt wel alsof het niet anders kan. En op zich niet vreemd: met meer communicatiemogelijkheden dan voorheen heb je te maken met meer externe prikkels en invloeden.

 

Des te belangrijker is het dus om je tijd goed te managen en bezig te zijn met de zaken die er echt toe doen. In deze whitepaper lees je hoe je om kunt gaan met de meest voorkomende valkuilen en hoe je jouw tijd en agenda effectiever kunt managen.

Storytelling

Storytelling

Focus: communicatie

‘The universe is made of stories,
not of atoms’

Ooit een presentatie moeten geven? Of een inleiding van een bijeenkomst met een grote groep? Vast wel. Hoe begin je dan? Hoe krijg je meteen de aandacht en maak je jouw verhaal pakkend?

In deze whitepaper lees je de 4 eenvoudige bouwstenen van een goed verhaal. Goed omdat het persoonlijk is, diepgang heeft en je geloofwaardigheid versterkt. Met ook nog enkele leuke en perfecte voorbeelden. Simpel, effectief en direct toepasbaar, op elk niveau en in elke situatie.

Intervisie

Intervisie

Focus: teamperformance

‘Intervisie: van en met elkaar te leren over werk gerelateerde vraagstukken’

Intervisie is een krachtige methode om professionals met elkaar te laten reflecteren op eigen praktijksituaties. Door een situatie te bespreken, helpen ze elkaar en leren ze van elkaar om met deze en vergelijkbare situaties om te gaan. Dat versterkt de onderlinge band, het vergroot het lerend vermogen en zorgt tevens voor het verduidelijken van aanpak en werkwijze. En door de structuur komt iedereen aan bod, wordt er echt naar mekaar geluisterd en wordt iedereen meer bedreven in het stellen van gerichte open vragen.

Situationeel leiderschapsmodel

Situationeel leiderschapsmodel

Focus: leiderschap

‘Leadership is a choice,
not a position’

Het model van Hersey & Blanchard is bij velen al bekend. Helaas wordt het ook vaak verkeerd of onvolledig toegepast.

 

Het model is bedoeld om leiderschap te laten aansluiten op de taakvolwassenheid van een medewerker. Daarbij staan bekwaamheid en bereidheid centraal. Vaak wordt echter de gehele volwassenheid of ervaring van de medewerker als uitgangspunt genomen (“deze medewerker is al ervaren, deze nieuwe taak zal hij of zij dus ook makkelijk en meteen kunnen”). Onvolledig kan ook: leiders passen 2 van de 4 stijlen van nature toe maar vergeten de 2 andere, minder ontwikkelde stijlen.

 

Het Situationeel leiderschapsmodel is dan ook een must voor elke leider. Ook de ervaren leider!

Gratis White papers!

Wat je binnenkort nog mag verwachten

 

Psychologie van het beïnvloeden

Jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing

De ontwikkelingsfasen van een TOP-team

Omgaan met conflicten

Copy link
Powered by Social Snap