Z-SELECTEREN - ERVAREND LEREN - ONTWIKKELEN - Arlinio
De veranderspecialisten van Arlinio helpen leidinggevenden, professionals en teams succesvoller te zijn in hun werk. Meer impact, betere resultaten met assessments, coaching, training en teamprogramma's.
leidinggevende, leidinggevenden, managers, professionals, talent, teams, management teams, project teams, assessment, assessments, talentontwikkeling, talent development, personal coaching, functioneel coachen, leidinggeven, teamcoaching, team coaching, leren leidinggeven, organisatieverandering, organisatiecultuur, verbeterprogramma, duurzame inzetbaarheid, duurzaam inzetbaar, vaardigheidstraining, vaardigheidstrainingen.
17484
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17484,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.2,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18505
 

Z-SELECTEREN – ERVAREND LEREN – ONTWIKKELEN

Onze focus ligt op het selecteren, leren en ontwikkelen van mensen en teams. Dat doen we al bijna 20 jaar en daar zijn we goed in. Het zoeken en stimuleren van specifiek talent bij mensen en het versterken van de samenwerking in teams en eigenaarschap voor de teamprestaties, is wat ons drijft. En wat onze programma’s en diensten bindt. Je kunt daarom bij ons terecht voor:

talentontwikkeling

Selecteren

Wij ondersteunen bij de selectie van kandidaten waarbij we letten of de persoon past bij de organisatie, de functie en de collega’s.

 

Via assessments en het gebruiken van onze psychologische expertise tijdens het sollicitatiegesprek bieden we meer inzicht in de kwaliteiten van de kandidaat en vergroten we de zekerheid van de selectie van de juiste persoon. Maar ook het vormen van een effectief team vereist aandacht en zorgvuldigheid. Onze teamscans bieden waardevol inzicht voor het vormen van een gebalanceerd en effectief team.

teamperformance

Ervarend leren

Via leermodules, verpakt in workshops en inspiratiesessies, bieden we medewerkers, leidinggevenden en teams doelgericht kennis en vaardigheden aan die hen effectiever en slagvaardiger maken.

 

Ervarend leren betekent dat geleerd wordt door te doen en te ervaren waardoor de kennis beter blijft hangen en de vaardigheden daadwerkelijk worden gebruikt. Of het nu gaat om het begrijp van (elkaars) gedrag, stijl van leidinggeven, het omgaan met conflicten of een ander thema.

organisatieprogramma's

Ontwikkelen

Soms is het aanleren van vaardigheden onvoldoende om je gedrag te ontwikkelen. Je persoonlijkheid of je eigen overtuigingen belemmeren je om je vaardigheden en kwaliteiten te verzilveren. In dat geval bieden onze ontwikkelprogramma’s  je de mogelijkheid om jezelf op deze niveaus verder te ontwikkelen en zo een duurzame gedragsverandering te realiseren.

 

Bij teams kijken we naar de interactieve patronen (actie-reactie). Deze patronen zijn soms ineffectief of contraproductief en belemmeren daarmee de groei en kracht van het team. Door met het team deze ineffectieve patronen te ontdekken en op te ruimen, benutten de leden hun de kwaliteiten beter en wordt het team als geheel effectiever en slagvaardiger.

Thematiek

Arlinio helpt als je tegen één van deze vraagstukken aanloopt:

 • Ik wil de juiste medewerker voor een sleutelpositie selecteren
 • Ik wil een evenwichtige samenstelling van een (nieuw) team krijgen
 • Ik wil een medewerker beter laten presteren (hij/zij functioneert beneden zijn/haar kunnen)
 • Ik wil een medewerker de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen
 • Ik wil een team beter laten functioneren en presteren
 • Ik wil dat medewerkers essentiële (communicatie)vaardigheden leren/aanscherpen
 • Ik wil samen met mijn team een nieuwe koers/cultuur uitzetten
 • Ik wil dat medewerkers/teams meer zelfstandigheid en eigenaarschap tonen
 • Ik wil geen standaard training of oplossing

Selecteren

Assessment

Als selectie- maar ook als ontwikkelinstrument in te zetten

Elk assessment is een intensief individueel programma. Wij reflecteren samen met de deelnemer op zijn of haar ambities en ontwikkelmogelijkheden. Daarbij maken we gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidsvragenlijst en enkele cognitieve capaciteitentests. Aangevuld met een interview, praktijksimulaties en kwaliteitenonderzoek volgt een goed beeld van de persoon. Op basis van het assessment brengen wij een rapport uit, inclusief concrete ontwikkel- en begeleidingstips.
.
De assessments verschillen in doel.

Selectieassessments zijn erop gericht om vast te stellen of iemand past bij een bepaalde functie/rol.

Ontwikkelassessments geven een beeld van de doorgroeimogelijkheden (loopbaan) die iemand heeft.

Potentieelassessments tenslotte geven inzicht in iemands sterktes en zwaktes en het persoonlijk groeipotentieel.
.
Wij volgen de gedragscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). De door ons gebruikte (psychologische) tests zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Sollicitatiegesprek

Psychologische inzichten om tot een weloverwogen keuze te komen

Het voeren van effectieve sollicitatiegesprekken om te komen tot de selectie van de beste kandidaat is geen sinecure. We worden tijdens het gesprek veelvuldig misleid door onze eigen voorkeuren en sturende opvattingen. Om de keuze objectiever en daarmee het selectieproces effectiever te maken, worden onze psychologen veelvuldig gevraagd om deze gesprekken bij te wonen of om vragenlijsten en testen in te zetten. De keuze van de beste kandidaat weegt ruimschoots op tegen deze investering.

 

Om een indruk te krijgen van de beschikbare vragenlijsten en testen, kijk hier.

Teamscan

Weten op welke punten je als team effectiever kan zijn

Als je wilt weten of je als team in staat bent om topsportprestaties te leveren, dan helpt het om duidelijk te krijgen hoe het team op de volgende 8 dimensies scoort:

 • Openheid en vertrouwen
 • Gezamenlijke doelen
 • Verbinding en betrokkenheid
 • Teamattitude
 • Basisregels en aanspreken
 • Aanspreken op resultaten
 • Omgaan met meningsverschillen
 • Waarderen van verschillen

 

De teamscan brengt in kaart hoe jullie als team op deze dimensies scoren. Elke dimensie heeft meerdere meetpunten en de score bepaalt waar de kwaliteiten/kracht van het team ligt en welke punten versterkt moeten worden. om te kunnen toegroeien naar een hechter team. Met de teamscan krijg je inzicht en zie je direct waar de ruimte tot ontwikkeling zit; in het team als geheel en de teamleden in hun rol.

Ervarend leren

Inspiratiesessies

Nieuwe vaardigheden leren en bestaande vaardigheden aanscherpen

Willen presteren is één, kunnen presteren is twee.

We helpen mensen en teams met het verwerven van de vaardigheden om succesvol te zijn. Van feedback ontvangen en geven en effectief communiceren tot management en leiderschap: een uniform begrippenkader en een gezamenlijke werkwijze bevorderen begrip en samenwerking en vormen daarmee een onmisbare schakel bij het behalen van succes. Onze trainers bieden die trainingen die daarvoor nodig zijn. Niet leren om het leren maar leren om meer resultaat te boeken.
.
Onze klanten waarderen ons vanwege de effectiviteit, diversiteit en actualiteit van onze werkvormen. Thema’s waarvoor we veelvuldig worden gevraagd zijn:

 • Feedback ontvangen en geven
 • Communicatie- en gedragsstijlen (LIFO/Insight)
 • Storytelling en presenteren
 • Beïnvloedingsvaardigheden
 • Situationeel en coachend leidinggeven
 • Conflictmanagement
 • Ontwikkel de talenten van je team
 • Boost your Confidence
 • Non-verbaal gedrag
 • Persoonlijk leiderschap
 • Coaching on the job

Intervisie

Leren van elkaar en elkaars praktijk

Intervisie is een gestructureerd en ervaringsgericht leerproces in een groep van gelijken die middels onderlinge advisering over werkproblemen samen tot oplossingen proberen te komen. Aan de hand van actuele casuïstiek worden ontwikkelvragen ingebracht (‘hoe kan ik…’). De casuïstiek betreft iets waar je als deelnemer zakelijk “last van hebt“.

 

Het uitgangspunt van intervisie is dat de casusinbrenger alles in huis heeft om zelf tot een nieuw inzicht te komen. De andere deelnemers analyseren, adviseren en reflecteren zodat er nieuwe inzichten ontstaan. Intervisie zorgt ervoor dat de deelnemers zich meer verbonden voelen en hun zelfredzaamheid vergroten. Daardoor groeit de kracht van het hele team.

Ontwikkelen

Coaching

Persoonsgericht | Functiegericht

Heb je een coachvraag op het gebied van persoonlijke effectiviteit, vitaliteit of loopbaan?

 

Persoonsgerichte coaching is gericht op jou en jouw eigen ontwikkeling. Waar liggen je talenten? Hoe benut je ze? Hoe blijf je vitaal? Welke blokkades en belemmeringen ervaar je? Hoe ruim je die op?

Functiegerichte coaching is gericht op jouw functioneren. Hoe kun je effectiever zijn in je huidige functie en voorsorteren op je volgende loopbaanstap? Werken aan ‘functiefitheid’ en ‘loopbaanfitheid’.

 

Onze ervaren coaches gaan graag met je aan de slag om resultaat te boeken! Intensief en actief, met de focus op het beantwoorden van je coachvraag, je in actie te zetten en je zo echt verder te helpen. Daarbij hebben we diverse tools tot onze beschikking om te gebruiken: van online testen (zoals 360° feedback en LIFO gedragsvoorkeuren) tot management- tot leerstijlen. Wat helpt om jou verder te helpen, zetten we in!

Teamcoaching

Werken aan de onderlinge teamdynamiek voor betere prestaties

Het werken in teamverband stelt hoge eisen aan de teamleden waarbij ze over de grenzen van de eigen unit/afdeling willen en kunnen kijken om zo gezamenlijk als team het optimale resultaat voor het bedrijf te bereiken. Daarbij staan de interactie in het team en de samenwerking tussen de teamleden centraal. Er zijn 5 kritische succesfactoren bepalend voor een succesvol en effectief team.
.
Met behulp van teamcoaching helpen we teams deze 5 factoren eigen te worden en in te zetten voor hun eigen ontwikkeling. Daarbij is aandacht voor:

 • Bewustwording van de context
 • Het stellen van een duidelijke meetlat (resultaatgericht werken)
 • Wegnemen van conflicten en belemmeringen
 • Patronen herkennen met behulp van systeemdenken
 • Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag en dat van het team

 

Teamcoaching gebeurt in een veilige en prettige sfeer die teamleden stimuleert open met elkaar in gesprek te gaan, meningen te uiten, feedback te geven en samen keuzes en afspraken te maken voor toekomstige actie.

Nog niet precies gevonden wat je zocht? Kijk ook eens bij onze zusterbedrijven!

 

The leading platform for empowering and connecting generations for more engagement, job satisfaction and succes.

Op zoek naar business coaching of
ondersteuning bij strategische vraagstukken?

Is er een onverklaarbare mismatchtussen potentieel en prestatie in de praktijk? Wij laten potentieel werken.