Z-ONZE DIENSTVERLENING-OLD - Arlinio
De veranderspecialisten van Arlinio helpen leidinggevenden, professionals en teams succesvoller te zijn in hun werk. Meer impact, betere resultaten met assessments, coaching, training en teamprogramma's.
leidinggevende, leidinggevenden, managers, professionals, talent, teams, management teams, project teams, assessment, assessments, talentontwikkeling, talent development, personal coaching, functioneel coachen, leidinggeven, teamcoaching, team coaching, leren leidinggeven, organisatieverandering, organisatiecultuur, verbeterprogramma, duurzame inzetbaarheid, duurzaam inzetbaar, vaardigheidstraining, vaardigheidstrainingen.
16055
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16055,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.2,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18505
 

Z-ONZE DIENSTVERLENING-OLD

Onze focus ligt op het ontwikkelen van mensen en teams. Dat doen we al bijna 20 jaar en daar zijn we goed in. Het zoeken en stimuleren van specifiek talent bij mensen en het versterken van de samenwerking in teams en eigenaarschap voor de teamprestaties, is wat ons drijft. En wat onze programma’s en diensten bindt. Je kunt daarom bij ons terecht voor:

talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling betekent het individu centraal: we helpen de juiste talentvolle mensen te selecteren en maken via assessments en coaching hun onbenut potentieel vrij zodat ze nog meer waarde hebben voor team en bedrijf.

teamperformance

Teamperformance

De prestaties van een team worden bepaald door de kwaliteit van de leden en de effectiviteit van hun samenwerking. Met teamscans, coaching, challenges en trainingen helpen we heel gericht de performance te verbeteren.

organisatieprogramma's

Organisatieprogramma’s

Op verzoek verzorgen we bedrijfsbreed maatwerkprogramma’s die bijdragen aan het realiseren van de (nieuwe) geformuleerde visie en doelen. Met een succesvolle ontwikkeling van een afdeling, unit of bedrijf tot gevolg.

Talentontwikkeling

Assessments

Selectie | Ontwikkel | Potentieel

Elk assessment is een intensief individueel programma. Wij reflecteren samen met de deelnemer op zijn of haar ambities en ontwikkelmogelijkheden. Daarbij maken we gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidsvragenlijst en enkele cognitieve capaciteitentests. Aangevuld met een interview, praktijksimulaties en kwaliteitenonderzoek volgt een goed beeld van de persoon. Op basis van het assessment brengen wij een rapport uit, inclusief concrete ontwikkel- en begeleidingstips.
.
De assessments verschillen in doel.

Selectieassessments zijn erop gericht om vast te stellen of iemand past bij een bepaalde functie/rol.

Ontwikkelassessments geven een beeld van de doorgroeimogelijkheden (loopbaan) die iemand heeft.

Potentieelassessments tenslotte geven inzicht in iemands sterktes en zwaktes en het persoonlijk groeipotentieel.
.
Wij volgen de gedragscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). De door ons gebruikte (psychologische) tests zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Coaching

Persoonsgericht | Functiegericht

Heb je een coachvraag op het gebied van persoonlijke effectiviteit, vitaliteit of loopbaan?

 

Persoonsgerichte coaching is gericht op jou en jouw eigen ontwikkeling. Waar liggen je talenten? Hoe benut je ze? Hoe blijf je vitaal? Welke blokkades en belemmeringen ervaar je? Hoe ruim je die op?

Functiegerichte coaching is gericht op jouw functioneren. Hoe kun je effectiever zijn in je huidige functie en voorsorteren op je volgende loopbaanstap? Werken aan ‘functiefitheid’ en ‘loopbaanfitheid’.

 

Onze ervaren coaches gaan graag met je aan de slag om resultaat te boeken! Intensief en actief, met de focus op het beantwoorden van je coachvraag, je in actie te zetten en je zo echt verder te helpen. Daarbij hebben we diverse tools tot onze beschikking om te gebruiken: van online testen (zoals 360° feedback en LIFO gedragsvoorkeuren) tot management- tot leerstijlen. Wat helpt om jou verder te helpen, zetten we in!

Teamperformance

In sport draait het om winnen en verliezen. En dat kan alleen als je continu eraan werkt om een betere versie van jezelf te worden. Jezelf uitdagen en verbeteren is een eerste vereiste om anderen te kunnen uitdagen en te verslaan. Als sportbeoefenaars en –liefhebbers, hebben we deze filosofie naar het bedrijfsleven vertaald. Hoe profiteer je in een team van elkaars verschillen en wordt je als team een winnend team? En lever je de maximale bijdrage aan de bedrijfsresultaten.
.
Wij helpen projectgerichte, multidisciplinaire en management teams verder met de volgende ondersteuning:

Teamscan

Weten op welke punten je als team effectiever kan zijn

Als je wilt weten of je als team in staat bent om topsportprestaties te leveren, dan meten we dat af aan 4 dimensies:

 • Bestaansrecht: hiervoor zijn wij bij elkaar
 • Inrichting: zo zijn wij georganiseerd
 • Dynamiek: zo werken wij samen
 • Omgeving: dit is het krachtenveld

 

De teamscan brengt in kaart hoe jullie als team op deze dimensies scoren. Wat zijn de kwaliteiten en ontwikkelpunten van ons team en hoe kunnen we toegroeien naar een hechter team? Met de teamscan krijg je inzicht en zie je waar de ruimte tot ontwikkeling zit; in het team als geheel en de teamleden in hun rol.

Teamcoaching

Werken aan de onderlinge teamdynamiek voor betere prestaties

Het werken in teamverband stelt hoge eisen aan de teamleden waarbij ze over de grenzen van de eigen unit/afdeling willen en kunnen kijken om zo gezamenlijk als team het optimale resultaat voor het bedrijf te bereiken. Daarbij staan de interactie in het team en de samenwerking tussen de teamleden centraal. Er zijn 5 kritische succesfactoren bepalend voor een succesvol en effectief team.
.
Met behulp van teamcoaching helpen we teams deze 5 factoren eigen te worden en in te zetten voor hun eigen ontwikkeling. Daarbij is aandacht voor:

 • Bewustwording van de context
 • Het stellen van een duidelijke meetlat (resultaatgericht werken)
 • Wegnemen van conflicten en belemmeringen
 • Patronen herkennen met behulp van systeemdenken
 • Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag en dat van het team

 

Teamcoaching gebeurt in een veilige en prettige sfeer die teamleden stimuleert open met elkaar in gesprek te gaan, meningen te uiten, feedback te geven en samen keuzes en afspraken te maken voor toekomstige actie.

Teamtraining

Aanscherpen van de vaardigheden
van het team

Als team willen presteren is één, kunnen presteren is twee.

Daar waar nodig of gewenst, helpen we teams met het verwerven van de vaardigheden om succesvol te zijn. Van feedback ontvangen en geven en effectief communiceren tot management en leiderschap: een uniform begrippenkader en een gezamenlijke werkwijze bevorderen de onderlinge samenwerking en vormen daarmee een onmisbare schakel bij het behalen van succes. Onze trainers bieden die trainingen die daarvoor nodig zijn. Niet leren om het leren maar leren om meer resultaat te boeken.
.
Onze klanten waarderen ons vanwege de effectiviteit, diversiteit en actualiteit van onze werkvormen. Thema’s waarvoor we veelvuldig worden gevraagd zijn:

 • Feedback ontvangen en geven
 • Communicatie- en gedragsstijlen
 • Storytelling en presenteren
 • Beïnvloedingsvaardigheden
 • Situationeel en coachend leidinggeven
 • Conflictmanagement
 • Ontwikkel de talenten van je team

Organisatieprogramma's

Daarnaast verzorgen we op verzoek, specifieke (organisatiebrede) maatwerkprogramma’s. Voorbeelden hiervan zijn:

Let’s learn
& share

Ontwerpen, inrichten en uitvoeren van een eigen academy. Onder meer verzorgd voor een consultancy-organisatie, accountantskantoor en adviesbureau.

Samen
naar de top

Leiderschapsprogramma voor management team (strategisch niveau) en middelmanagement (tactisch niveau) rondom visie, uniform leiderschap, normen en gedrag.

Managing
People & Teams

Basiscursus leidinggeven voor 1e lijnsmanagement en (aankomend) leidinggevenden.

Duurzame inzetbaarheid

Mensen inzetbaar houden door te kijken naar hun vitaliteit, als persoon en in werk en loopbaan. Inclusief een persoonlijk advies met betrekking tot leefstijl, fitheid en gezondheid.
* Onder voorwaarden tot 50% via ESF subsidiabel.

Getting
further together

Het adviseren bij en begeleiden van een transitie en verbetertraject naar een nieuwe organisatie.

HR als
business parter

Het adviseren bij en inrichten van een effectieve HR afdeling (beleid, processen en ondersteuning).

Nog niet precies gevonden wat je zocht? Kijk ook eens bij onze zusterbedrijven!

 

Is er een onverklaarbare mismatch
tussen potentieel en prestatie in de praktijk?

Op zoek naar business coaching of
ondersteuning bij strategische vraagstukken?